Синът ми Ангел беше убит преди 19 дни много хладнокръвно и никой

...
Синът ми Ангел беше убит преди 19 дни много хладнокръвно и никой
Коментари Харесай

Бащата на убития Ангел от Пазарджик дари кръв

Синът ми Ангел беше погубен преди 19 дни доста невъзмутимо и никой не можа да му помогне, в това число и ние. С кръводаряването и акцията ‘Усмихни сърце’, се надяваме да можем да помогнем на доста други хора. Името на акцията единствено приказва каква е нашата цел. Това показа Недялко Здравков, откакто подари кръв в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик. Той призна, че се пробват да трансфорат голямата болежка от загубата на сина им в действие, която да ги води напред.

„ В момента не съумяваме, само че ще се помъчим да го реализираме. Затова поддържаме и сходни начинания. Обмисляме да осъществяваме и други неща в памет на нашето ангелче “, изясни бащата на Ангел. Той подари кръв за пети път.

„ Смятам, че макар злото, което застигна нашето семейство, на света има доста положителни хора. Кръв е нужно на безусловно всеки човек, на всеки болен, за всяка интервенция и операция. Постоянно има дефицит на кръв. Хубаво е всеки, който е здрав и има опция и време да се включи в акцията и да кръводари “, прикани Недялко Здравков.

Той изрази упованията си, че още доста хора ще са съпричастни към акцията. Александър Здравков, който е чичо на Ангел, също стана част от акцията „ Усмихни сърце “ и подари кръв за седми път.

„ Тук съм по две аргументи. Едната е, че моят племенник Анeто би постъпил по безусловно същия метод, и втората е, че бих могъл да спася нечий живот “, съобщи Александър Здравков след кръводаряването. И насърчи пазарджиклии да оказват помощ по същия метод на някой човек, който се нуждае от кръвопреливане.

Две 18-годишни девойки също подариха кръв за първи път и се включиха в акцията „ Усмихни сърце “. Ася Спасова мечтае да стане служител на реда и да оказва помощ на хората. Заедно с нейната другарка Ивайла Маринкова са ученички в Професионалната гимназия по стопанска система и мениджмънт. И двете желаят да служат за образец на своите съученици. Виждат нападателни момчета и измежду тях и през днешния ден желаят да им кажат, че е добре да обуздаят своята експанзия и вместо да нараняват по-слабите може да се включат в една благородна идея като кръводаряването.

„ Искам да бъда добър човек. Искам да дам образец на хората – на по-малки, на по-големи, на младите, на тези, които не желаят да подаряват кръв, на тези, които са срещу кръводаряването. Искам да съм в помощ на нуждаещите се. “ Това разгласи 18-годишната Ася откакто без да се опасява подари кръв. Тя е познавала килъра на Ангел, с който даже са били съученици.

„ Това, което направи, не е мъжка постъпка. Съветвам момчета да не се бият и нараняват, а да се научат да приказват между тях. Никола и Ангел можеше да се схванат с думи. Ножът и оръжието не вземат решение проблеми. Не би трябвало да се прави по този начин. „ Дарявайте кръв и спасявайте животи, а не ги отнемайте. Бъдете рационални! “, моли младата кръводарителка, която желае да е от страната на положителните хора и да се бори за положителни дела. За това мечтае и Ивайла. Нейният татко е дълготраен кръводарител и едвам на 18 години тя също взема решение да стане донор.

„ Не е ужасно. Елате и дарете кръв. Подкрепете живота! “, съобщи Ивайла и посъветва своите връстници да се пазят, да внимават с кой излизат и в какви компании.

Двете девойки и фамилията на Ангел Здравков приканиха пазарджиклии да отворят сърцата си за положителното, подкрепяйки акцията „ Усмихни сърце “, предава 24 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР